Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Madara Lasmaņa izteikumu dēļ ar iesniegumu vēršas četrās dažādās iestādēs

© Ekrānuzņēmums no youtube

Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte vērsusies tiesībsargājošajās iestādēs saistībā ar līdzšinējā domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) publiski izteiktajiem pārmetumiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Lonerte 27.martā ar iesniegumiem vērsusies četrās dažādās iestādēs - Valsts drošības dienestā, Valsts policijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un prokuratūrā.

Valsts drošības dienestam adresētajā iesniegumā Lonerte atsaucas uz Lasmaņa televīzijas kanāla "Rīga 24" raidījumā "Top 10" pausto apgalvojumu, ka Lonerte sadarbojoties ar agresorvalsti un esot drauds Latvijas valsts drošībai.

Iesniegumos Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldei un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izpilddirektore atsaucas uz publiskotu, viņas ieskatā, nepatiesu informāciju par viņas it kā nekorektu dienesta transportlīdzekļa izmantošanu, it kā nepamatotu algas izmaksāšanu Jelgavas novada pašvaldības darbiniekiem un jautājumiem saistībā ar SIA "Zemgales veselības centrs", kā arī "apmelojumu saistībā ar video ieraksta nopludināšanu".

Iesniegumos Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldei un KNAB Lonerte vienlaikus arī atsaucas uz Trauksmes celšanas likuma 3.pantu par amatpersonu prettiesisku darbību, korupciju un publiskas personas finanšu līdzekļu vai mantas izšķērdēšanu.

Jau ziņojām, Lasmanis savā publiskajā atkāpšanās paziņojumā veltīja pārmetumus Lonertei. Vairāk šeit.