Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Bauskas pašvaldība aizņemsies 750 tūkstošus tranzītielas sakārtošanai

© Kaspars Krafts / F64

Tranzītielas sakārtošanai Bauskas pašvaldība pieteiksies 0,75 miljonu eiro valsts budžeta aizdevumam, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Tranzītielas posms pilsētā ir sliktā stāvoklī un rada draudus satiksmei, skaidro pašvaldībā. Ar mērķi nodrošināt satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošu ceļa segas nestspēju paredzēta rotācijas apļa izbūve pirms Mēmeles tilta, Mēmeles tilta seguma atjaunošana un tranzītielas seguma atjaunošana.

Domes sēdē nolemts iesniegt Satiksmes ministrijā investīciju projekta "Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves projektēšana, autoruzraudzība un būvuzraudzība" pieteikumu valsts budžeta aizdevuma saņemšanai.

Investīciju projekta pieteikuma apstiprināšanas gadījumā pašvaldība ņems ilgtermiņa aizņēmumu līdz 745 957 eiro no Valsts kases ar tās noteikto aizņēmuma procentu likmi uz 20 gadiem ar atlikto pamatsummas maksājumu līdz 2025.gada martam.

Atbilstoši iepirkuma rezultātam investīciju projekta darbu līgumcena, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), ir 3,5 miljoni eiro, tai skaitā projektēšana nedaudz vairāk kā 100 000 eiro, būvdarbi 3,3 miljoni eiro un autoruzraudzība nepilni 14 000 eiro. Šos darbus veiks SIA "Vianova".