Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Ministru prezidente uzsver, ka Ārlietu ministra amatam nemeklē miera laika kandidātu

Ārlietu ministrijas ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 3, Rīgā © Dmitrijs Suļžics / F64

Ārlietu ministra amatā nepieciešams aktīvs cīnītājs, kurš ir zinošs politikā, šodien pēc "Jaunās vienotības" (JV) vadības sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), ministra amata kandidāta vārdu joprojām nenosaucot.

Ministru prezidente uzsvēra, ka nemeklē miera laika kandidātu, jo "ir beidzies laiks, kad ārlietu ministrs varēja strādāt mierīgos, vairāk diplomātiskos apstākļos".

Pašlaik Siliņa vēl turpinot diskusijas ar potenciālajiem kandidātiem, bet konkrētus uzvārdus politiķe pašlaik nevarot nosaukt.

Tagad notiek intensīvas konsultācijas, bet pēc kandidāta izraudzīšanās premjerministre ar to iepazīstināšot gan JV, gan koalīcijas partnerus, kuru frakcijas jau izrādījušas gatavību pretendentu uzklausīt. Tāpat interesi par nākamo ārlietu ministru izrāda arī opozīcija, piebilda Siliņa.

Politiķe neiezīmēja laika grafiku ārlietu ministra kandidāta atrašanai.

Kā ziņots, pašreizējais ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) pēc privāto avioreisu skandāla pagājušajā nedēļā paziņoja par atkāpšanos no amata ar 10.aprīli.

Iepriekš tika pieļauts, ka Saeima par jauno ārlietu ministru varētu lemt sēdē 11.aprīlī, bet, turpinoties meklējumiem pēc jaunā ministra, nav izslēgta iespēja balsojumu pārcelt uz vēlāku laiku.