Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Ik mēnesi Latvijā tiek nosūtītas vairāk nekā 100 000 krāpnieciska rakstura īsziņas

© Publicitātes foto

Mobilo sakaru operators SIA "Tele2" ik mēnesi bloķē apmēram 100 000 krāpnieciska rakstura īsziņu, informē uzņēmuma.

Tiek bloķētas gan sistēmu īsziņas, kuras ģenerē boti jeb automatizēti rīki, gan arī īsziņas, kuras rada "troļļu fermas".

"Tele2" pārstāvji atzīmē, ka īsziņas tiek savlaicīgi bloķētas, pateicoties klientu aktīvai iesaistei, kuri pārsūta aizdomīga rakstura īsziņas uz bezmaksas numuru 1677. Pārsūtot īsziņas uz šo numuru, automatizēta drošības sistēma tās izanalizē, un, konstatējot krāpnieciskas pazīmes, tās tiek bloķētas un citi klienti vairs nesaņem.

Kompānijas Drošības nodaļas vadītājs Mārtiņš Melnis norāda, ka pasaulē mobilo sakaru operatori meklē dažādus tehnoloģiskos risinājumus, kā ierobežot krāpnieku darbības, taču liela loma ir arī pašiem cilvēkiem, jo drošības risinājumi ne vienmēr spēj operatīvi reaģēt uz dažādiem krāpnieku jaunievedumiem.

Jau ziņots, ka "Tele2" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, palielinājās par 9,5%, sasniedzot 176,4 miljonus eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".