Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

LZS ir apņēmusies panākt pensiju un pabalstu maiņu

© pexels.com

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) ir apņēmusies panākt pensiju un pabalstu maiņu līdz ar inflāciju vai citu ārējo apstākļu ietekmi, paredz aizvadītajā nedēļas nogalē partijas kongresā apstiprinātā politiskā spēka programma.

Kā informē LZS veidotās apvienības - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) - Saeimas frakcijā, partija sestdien kongresā pieņēma vairākas rezolūcijas dažādās jomās, kā arī apstiprināja jauno LZS 105 punktu programmu.

Saskaņā ar minēto programmu, LZS turpmāk strādās pie tā, lai iedzīvotājiem nodrošinātu sociālā atbalsta sistēmu, kur pensijas un pabalsti mainās līdz ar inflāciju vai citu ārējo apstākļu ietekmē. Līdztekus LZS sola strādāt pie tā, lai pilngadību sasniegušas personas ar ļoti smagu invaliditāti saņemtu valsts sociālos pabalstus un netiktu negatīvi ietekmēta personas finansiālā situācija atkarībā no personas vecuma.

Līdztekus partija apņēmusies turpināt atbalstīt pašvaldību sniegtās sociālās palīdzības pielāgošanu vietējiem apstākļiem un reģiona specifikai, attīstot jaunas, kvalitatīvas un mūsdienīgas sociālās aprūpes formas.

Tāpat partija lēmusi atbalstīt būtisku valsts budžeta ieguldījumu pieaugumu veselības aprūpes sistēmā, veicināt ģimenes ārstu prakšu attīstību, rindu mazināšanu uz valsts apmaksātiem izmeklējumiem un ārstu konsultācijām, kā arī virzīt iniciatīvu par vienotu medikamentu izplatīšanas sistēmu Baltijas valstīs, lai veicinātu konkurenci un medikamentu cenu samazināšanos.

Kā ziņots, LZS sestdien Jelgavā pulcējās uz kongresu, lai apstiprinātu partijas jauno programmu un diskutētu par Latvijas attīstībai aktuāliem jautājumiem.

LZS ir viena no vecākajām politiskajām partijām Latvijā. Patlaban LZS rindās ir ap 1400 biedru. LZS kopā ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju veido politisko apvienību ZZS, kas patlaban strādā Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadītajā valdībā. ZZS pārraudzībā ir Labklājības ministrija, Ekonomikas ministrija, Zemkopības ministrija, kā arī Klimata un enerģētikas ministrija.