Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

NOKLAUSIES. Vācu producents rada “Tautumeitu” dziesmas elektronisku remiksu

© publicitātes foto

Etno mūzikas grupa “Tautumeitas” izdevusi dziesmas “Spodrē manu augumiņu” remiksu, kas tapis sadarbībā ar vācu elektroniskās un “house” mūzikas producentu Rey&kjavik, īstajā vārdā Aleksandrs Šomans (Alexander Schomann).

Producents Rey&kjavik savās aprindās ir itin pazīstams, viņš uzstājies tādos festivālos kā “Burning Man” un “Fusion”. “Šo [“Tautumeitu”] dziesmu pirmo reizi dzirdēju drauga Instagramā. Tā man uzreiz iespiedās atmiņā, tādēļ jautāju viņam, kas tā ir par dziesmu. Viņš izstāstīja par “Spodrē manu augumiņu” un vēlāk arī bija tas, kurš mani iepazīstināja ar grupas dalībniecēm,” atminas vācu producents.

“Tautumeitu” līdere Asnate Rancāne stāsta par radošās sadarbības pirmsākumiem: “Ar Rey&kjavik pirmo reizi satikāmies Rīgā, klubā “Teritorija”, kur viņš spēlēja savu DJ setu un uzlika fragmentu no mūsu dziesmas “Spodrē manu augumiņu”. Nākamajā rītā nolēmām veidot kopīgu programmu.”

“Kad stāvi pie rituāla ugunskura un skan repetatīvi bungu sitieni un melodijas, dažreiz tā vien liekas, ka tas viss kopā ar dūmu smaržu ievelk transa stāvoklī. Šo sajūtu notvērām, klausoties Rey&kjavik mūziku, un sapratām, ka mums ir līdzīga gaume mūzikā. Etniskas skaņas, rituāli teksti un dziedājumi, mijoties ar minimālistiskiem ritmiem, ieved mūs pavisam jaunā - elektroniskās deju mūzikas pasaulē,” jauno darinājumu komentē Asnate.