Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

"Smart ID" turpmāk pieejams jau piecās valstīs

© pixabay.com

Elektroniskās identifikācijas un parakstīšanās rīks "Smart-ID" turpmāk būs pieejams arī Beļģijā, kļūstot par piekto valsti, kurā risinājums ir pieejams, aģentūru LETA informēja "Smart-ID" izstrādātāja "SK ID Solutions" pārstāvji.

Beļģijas iedzīvotājiem tiks piedāvāta vienkārša un droša identifikācijas rīka pieejamība identitātes apliecināšanai banku lietotnēs, publiskajos pakalpojumos un dažādās dokumentu platformās. Lai uzsāktu pakalpojumu sniegšanu Beļģijas tirgū, "SK ID Solutions" sadarbojās ar identitātes pakalpojumu uzņēmumu "Trust1team", kas sniedz identifikācijas pakalpojumus bankām, valsts iestādēm un veselības aprūpes organizācijām visā Eiropā.

"Smart-ID" Beļģijā darbosies un izskatīsies tieši tāpat kā Baltijas valstīs. Tādējādi arī Latvijas uzņēmumiem, kuri plāno paplašināt darbību Beļģijā, būs iespējams ērti izmantot "Smart-ID" savu klientu autentifikācijai un dokumentu parakstīšanai arī šajā valstī, padarot risinājuma integrāciju vienkāršu.

Pagājušajā gadā ar "Smart-ID" veikto transakciju skaits sasniedza vienu miljardu un kopējais lietotāju skaits bija 3,3 miljoni.

Igaunijas "SK ID Solutions" filiāle Latvijā reģistrēta 2019.gadā. "SK ID Solutions" akcionāri ir "SEB banka", "Swedbank" un "Telia Eesti".