Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Spiegošanā apsūdzētais taksists plātījies ar vēlmi spridzināt dronu poligonu

© pixabay.com

Par spiegošanu Krievijas labā apsūdzētais taksists Sergejs Sidorovs bildējis padomju armijas pieminekļa Pārdaugavā nojaucēju auto un lielījies ar vēlmēm spridzināt dronu poligonu Baložos, liecina prokuratūras sagatavotā apsūdzība.

Rīgas pilsētas tiesa piektdien sāka izskatīt Sidorova krimināllietu. No prokurores Zanes Lodziņas piektdien tiesā nolasītās apsūdzības izriet, ka 2022.gada oktobrī platformā "Telegram" tika izveidots kanāls "Baltijas antifašisti" un ar to saistīti kanāli, kuros tika vākta informācija nolūkā palīdzēt Krievijai un tās dienestiem vērsties pret Latvijas drošību.

"Baltijas antifašistu" uzturētajos "Telegram" kanālos regulāri tika ievietoti aicinājumi personām Latvijā vākt ziņas, kas būtu saistošas Krievijas izlūkošanas un drošības dienestiem. Tāpat bijuši aicinājumi iegūt ziņas par jebkādām ikdienas norisēm Latvijas aizsardzības sistēmā, Latvijas starptautisko sadarbību, NATO aizsardzības plāniem, NATO dalībvalstu praktiskajām aktivitātēm Latvijas teritorijā, kā arī ziņas par Latvijā notiekošiem atbalsta pasākumiem Ukrainai.