Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Dobeles pilsētas svētkos gaidāma īpaši spoža mākslinieku plejāde

© Romāns Kokšarovs/f64

Dobeles pilsētas svētkos jūnijā muzicēs populāras latviešu grupas un mūziķi, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Līva Elarte.

Dobeles 770 gadu jubilejai veltīta īpaša pilsētas svētku programmu "Sāc vasaru te!", stāsta novada Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Sandra Safranoviča.

Pļavas ielas terasē 7.jūnijā plkst.19 jauniešus priecēs dziedātāja Patrisha, savukārt vakara izskaņā uz skatuves kāps latviešu popgrupa "Astro`n`out".

Vēsturiskajā Tirgus laukumā uz Centrālās festivāla skatuves 8.jūnijā plkst.19, uzreiz pēc svētku gājiena, kā dāvana jubilejā visiem Dobeles novada iedzīvotājiem un svētku viesiem izskanēs grupas "Labvēlīgais tips" koncerts.

Savukārt vakara kulminācijā uzstāsies Intars Busulis un "Abonementa orķestris". Viņi spēlēs albuma "Spēlē savā burvju flautā" dziesmas, kā arī skatītāju iemīļotus hitus.

Jau ziņots, ka šogad kā galvenais pilsētas svētku identitātes elements uz nozīmīgo jubileju tiek izmantots unikāls atradums - 12.gadsimta akmens paralēlskaldņu lejamveidne.

Tāpat pasākuma apmeklētāji jau no marta var piedalīties dažādās jubilejas akcijās. Kā viena no tām "770 daudz laimes Dobelei", kurā gan vietējie - dobelnieki, gan draugi un viesi no citām pilsētām aicināti iesūtīt savu video sveicienu ar vēlējumu pilsētai tās apaļajā jubilejā. Akcijas mērķis ir sasniegt 770 vēlējumus, kuri svētku laikā tiks rādīti pie Lielās skatuves LED ekrānos.