Mēģinot nodzēst ugunsgrēku paša spēkiem, cietis cilvēks

© Ģirts Ozoliņš/MN

Aizvadītajā naktī ugunsgrēkā Jēkabpils novadā cietis cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Naktī ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Vīpes pagastu, kur dega atkritumi trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš bija centies ugunsgrēku nodzēst paša spēkiem.

Piektdien plkst.16.25 VUGD saņēma izsaukumu uz piecstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur uz plīts bija piededzis ēdiens. No ēkas pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies pieci cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts jau pirms VUGD ierašanās.

Nedēļas pēdējā darbdienā ugunsdzēsēji steidzās arī uz piecstāvu sabiedrisko ēku Ogrē, kur pagrabstāvā dega elektrības sadales skapis. No ēkas pirms VUGD ierašanās evakuējās 40 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji, pārbaudot augšējos stāvus, sadūmojumu nekonstatēja.

Aizvadītajā diennaktī, no piektdienas plkst.6.30 līdz sestdienas plkst.6.30, VUGD kopumā saņēma 49 izsaukumus - 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet vēl astoņi izsaukumi izrādījās maldinoši.

Svarīgākais