Aicina vecākus rūpīgi izvērtēt modeļu aģentūru piedāvātos līgumus

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) pēdējā laikā ir saņēmusi anonīmu informāciju, ka Latvijā strādājoša modeļu aģentūra piedāvā potenciālo modeļu vecākiem parakstīt līgumu, kurā norādīts, ka šis dokuments ir saskaņots ar VBTAI. Inspekcija uzsver, ka nekad nav saskaņojusi nekādu līgumu tekstus ar nevienu modeļu aģentūru, tādēļ šāda atsauce ir maldinoša.

VBTAI aicina vecākus ļoti rūpīgi iepazīties ar piedāvājamo līgumu nosacījumiem un pārliecināties, ka tie neapdraud vai neierobežo bērnu vai viņu likumisko pārstāvju intereses un tiesības. Šaubu vai aizdomu gadījumā vecāki vai bērnu likumiskie pārstāvji var vērsties pēc konsultācijas VBTAI.

Ministru kabineta izdotie noteikumi Nr. 407 - arī paredz, ka slēdzot līgumu par bērna iesaistīšanu pasākumā, fiziskā vai juridiskā persona nedrīkst liegt likumiskajam pārstāvim iespēju līguma projektu apspriest ar trešo personu juridiskās palīdzības un konsultāciju nodrošināšanai.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais