Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Tiek meklēti jauni risinājumi, lai Vecrīga nepaliek pavisam tukša

© Kaspars Krafts/f64

Daudzi, kas atgriežas no ārzemēm, pamanījuši, ka, salīdzinājumā ar citām Eiropas pilsētām, Rīga kļūst arvien tukšāka un tukšāka, it īpaši Vecrīga. Agrāk, vēl pirms dažiem gadiem, tā bija daudz dzīvīgāka, turklāt arī tūristu plūsma ir būtiski samazinājusies, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Vecrīga pustukša, ārvalstu tūristu skaits samazinājies. Kāds ir plāns, lai glābtu Rīgu no izmirstošās pilsētas goda? Ieva Lasmane, Rīgas Tūrisma pārvaldes vadītāja stāsta, ka tūristu skaits ir redzami samazinājies: “Mēs atpaliekam par 30 procentiem no pēdējā gada, kas bija pirms Covid.”

Visvairāk sarucis tūristu skaits no Vācijas un Krievijas. Lai gan pagājušajā gadā, salīdzinājumā ar iepriekšējo, bijis novērojams tūristu skaita pieaugums, tas tik un tā tukšās Vecrīgas ielas neaizpildīja. Tūristu skaita sarukums par trešdaļu skāris ne tikai Rīgu, bet visu Latviju .

Inese Šīrova, LIAA Tūrisma departamenta direktore atklāj: “Šobrīd lielākās tūristu plūsmas ir no Lietuvas un Igaunijas, kādreiz viens no galvenajiem tirgiem bija Vācija.”

Arī vietējos iedzīvotājus maltītes Rīgas centrā vairs nesaista, tās ir dārgas, atmosfēra neesot tāda, kā cerēts. Vecrīgā pusdienas par otro ēdienu, tātad bez zupas, maksā pat 11 - 15 eiro. Skaidrs, ka vietējiem tas nav pa kabatai, un Vecrīgas ēstuves paliek gaidot. Bet nav jau ko sagaidīt.

Iztukšotās Vecrīgas sajūtu vairo arī nepielūdzams fakts - paši rīdzinieki pārceļas ārpus galvaspilsētas, jo Rīgas kungi nespēj pilsētu padarīt par tīkamu vidi dzīvošanai. Mainījušies arī vietējo paradumi, kurp doties uz burziņiem. Turklāt Vecrīga netiek vaļā no nelabās slavas un auras.

Kādi plāni tiek kalti situācijas risināšanai? Vairāk skaties video!