Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Robi budžetā Balvu pašvaldību spiež aizņemties no Valsts kases

© pixabay.com

Balvu novada pašvaldība lūgs 2,4 miljonu eiro aizņēmumu budžeta un finanšu vadībai, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašvaldības domes lēmums paredz 2024.gadā ņemt aizņēmumu 2 405 697 eiro uz trim gadiem no Valsts kases budžeta ar noteikto gada procentu likmi.

Aizņēmuma pamatsummas atmaksu pašvaldība plāno veikt no 2025.gada marta, to paredzēts garantēt ar pašvaldības budžetu.

Par šo lēmumu domes sēdē 28.martā balsoja desmit deputāti, pret bija viens un viens atturējās.

Domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs (Latgales partija) sēdē skaidroja, ka pēc šī lēmuma pieņemšanas nākamā darbība, kas pašvaldībai ir jāveic, - Finanšu ministrijā jāiesniedz rīcības plāns.

Kā LETA jau ziņoja, pašvaldības budžeta veidošanas laikā janvārī Finanšu komitejas sēdē izskanēja informācija, ka pašvaldības budžetā trūkst 4,8 miljonu eiro.

Budžeta projektā jauns aizņēmums no valsts kases plānots 2,4 miljoni eiro, līdz ar to gadā atmaksājamā summa ir 0,8 miljoni eiro. Pērn kredītos pašvaldība maksājusi ap diviem miljoniem eiro, domes sēdē pauda Finanšu plānošanas un centralizētās grāmatvedības nodaļas vadītāja Olga Siņica.

Pašvaldības saistības 2024.gada sākumā esot 7,7% no pamatbudžeta ieņēmumiem, kas ir zem Finanšu ministrijas noteiktā limita, informēja Maksimovs.

Budžeta projektā līdzekļu ekonomijas nolūkos ietverta četru dienu darba nedēļa, reorganizētas kultūras iestādes un pagastu pārvaldes, kā arī likvidētas divas interešu izglītības iestādes.