Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Bukovskis par sadarbību ar Krieviju: Latvija netirgo - tirgo atsevišķi uzņēmumi

© F64

“Ja tiek tirgoti produkti, kas nav sankciju sarakstā, nekas netiek pārkāpts. Tādā gadījumā var runāt tikai par morāles normām,” saka Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) direktors Kārlis Bukovskis TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu”.

Sarunas laikā raidījuma vadītāja vērš uzmanību uz faktu, ka, neskatoties uz to, ka Latvija ir viena no Eiropas valstīm, kas Ukrainu atbalsta visvairāk, aizvien norit sadarbība ar Krieviju, uz ko atbildot LĀI direktors rekomendē novilkt robežu starp termina “Latvija” lietošanu un cilvēkiem, kuri saredz piepelnīšanās iespējas, apejot sankcijas vai tirgojot produktus, kas sankciju sarakstos nav iekļauti.

“Tas nenozīmē, ka Latvija ir tā, kas tirgo. Latvija netirgo - tirgo atsevišķi cilvēki un atsevišķi uzņēmumi,” uzsver Bukovskis, piebilstot, ka sava atbildība jāuzņemas arī lobistiem, kas nodarbojas ar šādas tirgošanās atbalstīšanu.

Bukovskis atsaucas uz konflikta situācijām vēsturē - vienmēr bijuši tādi cilvēki, kas atrod veidu, kā piepelnīties. Līdzīgi notiek arī šobrīd - Krievija apiet sankcijas lielā apmērā, un ir kaimiņvalstis, kas iepērk produktus un ar uzcenojumu pārdod tos Krievijai.

“Eiropas Savienība un Latvija nav kara stāvoklī ar Krieviju, nevaram nodevību kā pantu attiecināt cilvēkiem, kas nodarbojas ar šāda veida biznesu. Turklāt, ja tiek tirgoti produkti, kas nav sankciju sarakstā, nekas netiek pārkāpts. Tādā gadījumā var runāt tikai par morāles normām,” raidījumā pastāsta Bukovskis.

Raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” katru darba dienas rītu plkst. 9.30 viesojas prezidenti, ministri, nozaru speciālisti un apskatnieki, lai runātu par aktuālajiem notikumiem politikā un sabiedrībā.