Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Vairākus protestus īstenojusi biedrība vēlas veidot jaunu politisko partiju Latvijā

© Kaspars Krafts / F64

Biedrība "Austošā saule", kuru vada bijušais Nacionālās apvienības (NA) ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts, veidos politisko partiju.

28.martā Mazajā ģildē "Austošā saule" paziņoja par plānu veidot politisko partiju. Līdz šim biedrība ir darbojusies kā nacionāla sabiedriska organizācija, rīkojot dažādas protesta akcijas un iniciatīvas, kas vērstas uz Krievijas ietekmes mazināšanu Latvijā, piemēram, protestējot pret "Maskavas namu" Rīgā un Krievijas graudu tranzītu.

Zeltīts aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban nacionālās idejas ir vairākās politiskās partijās, arī Eiropas Parlamenta vēlēšanām kandidē "vairāki nacionāldomājoši saraksti". Viņa ieskatā, veidot jaunas partijas nav nekas slikts. "Jo vairāk cilvēki nesīs nacionālās idejas jo labāk", uzskata biedrības vadītājs, norādot, ka "Austošā Saule" ir gatavi sadarboties ar līdzīgi domājošiem.

Pēc Zeltīta sacītā, "Austošā saule" ir vairāki desmiti biedru un atbalstītāju, un nepieciešamos 200 biedrus, lai dibinātu partiju, savākt ir "pilnīgi iespējams".

Vaicāts, vai ir mērķis piedalīties nākamajās Saeimas vēlēšanās, Zeltīts pauda, ka tiks strādāts. "Ne ļoti steigsimies, ne kaut ko atliksim - Saeimas vēlēšanas varētu būt reālistisks mērķis pēc diviem gadiem," sacīja topošās partijas vadītājs.

Zeltīts līdz 2020.gadam bija NA ģenerālsekretārs un valdes loceklis, kā arī partijas jauniešu organizācijas vadītājs.