Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Piešķir papildus finansējumu slimnīcu infrastruktūras projektiem

© Romāns Kokšarovs / F64

Valdība šodien pārdalījusi finansējumu un precizējusi plānotos pasākumus, lai sekmīgi īstenotu Eiropas Savienības (ES) fondu finansētus infrastruktūras attīstības projektus vairākās ārstniecības iestādēs, kas tieši ietekmē valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Finanšu pārdale attiecas uz Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) A2 korpusa būvniecību, kam finansējums palielināts par 51,6 miljoniem eiro, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāru ārstniecības nodaļu atjaunošanu, kam papildus būs pieejami 14,9 miljoni eiro, kā arī Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu (TOS), kas ieguldīs mugurkaula ķirurģijas pakalpojumu attīstībā papildus 1,1 miljonu eiro.

VM uzsver, ka PSKUS jaunais korpuss ir nozīmīgākais slimnīcas infrastruktūras attīstības projekts. A korpusa otrās kārtas ēkā atradīsies Neatliekamās medicīnas centra uzņemšana, operāciju zāles, ķirurģijas un neiroķirurģijas profili, neiroloģijas nodaļa un insulta vienība, sejas un žokļu ķirurģija, kā arī intensīvā terapija un Sievietes un bērna klīnika kopā ar dzemdību bloku. Pacientiem plānotas pārsvarā divvietīgas un atsevišķas vienvietīgas palātas infekciju izplatības ierobežošanai.

RAKUS projektā plānota operāciju bloka ar astoņām operāciju zālēm un saistīto infrastruktūru izveide, intensīvās terapijas nodaļas atjaunošana un medicīniskā aprīkojuma un iekārtu iegāde. Savukārt TOS plānojusi iegādāties medicīniskās iekārtas mugurkaula ķirurģijas nepieciešamībai.

Slimnīcu infrastruktūru attīstības projekti tiek īstenoti par Eiropas Savienības fondu 2021. - 2027.gada plānošanas periodā veselības sistēmas stiprināšanai un vienlīdzīgas piekļuves nodrošināšanai veselības aprūpei pieejamo finansējumu.