Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Veselības nozarei piešķir papildus piecus miljonus eiro.

© Romāns Kokšarovs / F64

Ministru kabinets šodien atbalstīja apropriācijas pārdali no gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmā finansējuma 5 129 010 miljonu eiro apmērā, lai sekmētu veselības nozares pasākumu nepārtrauktību.

Kā norāda Veselības ministrija, minēto finansējumu plānots novirzīt nozares kapacitātes nodrošināšanai un stiprināšanai. Tas attiecas uz Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centru, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Valsts Asinsdonoru centru.

Tāpat finansējumu plānots novirzīt informācijas komunikācijas tehnoloģiju un vienotās veselības nozares elektroniskās informācijas sistēmas jeb e-veselības uzturēšanai un nepārtrauktas darbības nodrošināšanai, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra pakalpojumu nepārtrauktības nodrošināšanai, kā arī stratēģisko mērķu sasniegšanai.

Finansējumu novirzīs arī intraoperatīvās monitorēšanas manipulāciju iekļaušanai no valsts budžeta apmaksājamo pakalpojumu klāstā.

VM atgādina, ka šogad veselības nozarei papildu piešķirti 275 miljoni eiro, kas ļaus tuvināties Sabiedrības veselības pamatnostādņu mērķim - uzlabot Latvijas iedzīvotāju veselību, pagarinot labā veselībā nodzīvoto mūžu, novēršot priekšlaicīgu mirstību un mazinot nevienlīdzību veselības jomā.