Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Veselības ministrs iepazīsies ar ārstniecības un pārvaldības politiku ASV Džona Hopkinsa slimnīcā

© pixabay.com

Veselības ministrs Hosams Abu Meri, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs, RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis, Rīgas Stradiņa universitātes rektors Aigars Pētersons un prorektors Toms Baumanis vizītes laikā Amerikas Savienotajās Valstīs 2. un 3. aprīlī apmeklēs Džona Hopkinsa slimnīcu, kas ir viena no lielākajām ārstniecības iestādēm pasaulē un viena no labākajām slimnīcām Amerikā, izceļoties ar ārstniecību, pētniecību un inovācijām, vēsta Veselības ministrija.

Vizītes ietvaros paredzēta tikšanās ar slimnīcas vadītāju asociēto medicīnas profesori Redondu Milleri (Redonda Miller), slimnīcas izpilddirektoru asociēto medicīnas profesoru Teodoru Devīsu (Theodore DeWeese) un citiem slimnīcas administrācijas pārstāvjiem, kā arī slimnīcas nodaļu vadītājiem un kvalitātes vadības un pacientu drošības jautājumu speciālistiem. Tāpat paredzēta tikšanās ar Džona Hopkinsa Medicīnas skolas vadību un šīs izglītības iestādes programmu vadītājiem.

Vizītes laikā plānots iepazīties ar slimnīcas pārvaldības, digitalizācijas un inovāciju, pacienta drošības, ārstniecības kvalitātes un citiem jautājumiem.

Džona Hopkinsa Medicīnas centrs ir bezpeļņas organizācija ar 125 gadu ilgu ārstniecības pakalpojumu sniegšanas vēsturi, izceļoties ar inovatīviem pētījumiem, apmācību un kopumā veselības aprūpi pacientiem visā pasaulē. Džona Hopkinsa Medicīnas centrā integrētas Džona Hopkinsa universitātes Medicīnas skola un Džona Hopkinsa slimnīca. Slimnīcu vairākas nacionālās reitingu aģentūras atzīst par vienu no labākajām slimnīcām Amerikā. Džona Hopkinsa Medicīnas centrā strādā vairāk nekā 40 000 speciālistu.