Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Dakteri klauni mudina 1. aprīlim piešķirt jaunu "statusu"

© Ketija Keita Krastiņa/F64

Latvijas klauni klauni ievieš tradīciju – svinēt 1. aprīlī Sarkanā klauna deguna dienu. Ikviens var pievienoties svētkiem – un atzīmēt šo dienu, dāvājot siltumu un smaidu sev un apkārtējiem.

Ikviens, kurš tic, ka patiesas un siltas emocijas ir svarīgas un vēlas atbalstīt dakteru klaunu darbu, droši var uzvilkt sarkano klaundegunu, nofotografēties un ievietot bildi savos sociālajos tīklos ar tēmtūri #smaidsradasmaidu.

Klaunu degunus par ziedojumu 1,99 eiro varēs iegādāties "Rimi" veikalos visā Latvijā - visa summa par katru iegādāto klauna degunu tiks novirzīta dakteru klauna darbam Latvijas slimnīcās.

"Bērni un vecāki slimnīcās piedzīvo daudz sarežģītu emociju un sajūtu: stresu, nedrošību, bailes, bezspēcību, vientulību. Dakteri klauni ierodas tur, lai ar spēles palīdzību sniegtu vieglumu, siltumu, radītu spilgtas emocijas, prieku, tuvības sajūtu un šādā veidā palīdzētu pārvarēt grūtos brīžus. Tieši tas ir sarkanā klauna deguna spēks un burvība. Mums 1. aprīlis ir īpaša diena, kurā ikviens, kurš uzvelk sarkanu degunu, var ienest savā dzīvē kaut nedaudz šīs burvības, lai atbalstītu sevi un savus tuviniekus. Apkārt mums notiek daudz sarežģītu un biedējošu notikumu, un kaut nedaudz smaida un siltuma noteikti nebūs lieki," saka Marianna Milovska, biedrības “Dr.Klauns” vadītāja.

Savus svētkus dakteri klauni sāks svinēt svarīgākajā vietā, kur klaunu deguni dara īstu burvību - Bērnu slimnīcā. Un tā kā šī ir īpašā diena, pa slimnīcas gaiteņiem dosies vesels dakteru klaunu svētku gājiens.

Dakteri klauni apciemos arī vienu no RIMI veikaliem, lai pārbaudītu, kā veicas sarkanajiem klaunu deguniem. Aicinām visus veikalu apmeklētajus šajā dienā būt vērīgiem - iespējams, tieši jūs satiksiet dakterus klaunus.