VID pirks priviliģēto lietotāju piekļuves pārvaldības risinājumu

© MN

Valsts ieņēmumu dienests (VID) izsludinājis iepirkumu priviliģēto lietotāju piekļuves pārvaldības (PAM) risinājuma iegādei un uzturēšanai, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkuma paredzamā vērtība ir 307 025 eiro.

Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 3.maijam.

VID aģentūrai LETA skaidroja, ka priviliģētie lietotāji ir tādi lietotāji, kuriem ir papildu tiesības un piekļuve resursiem un funkcijām. Šādi lietotāji parasti ir sistēmas, datubāžu un cita veida administratori vai citi lietotāji, kuriem ir augstākas tiesības, jo, pildot darba pienākumus, viņi var piekļūt failiem un mapēm, kā arī pārvaldīt citu lietotāju kontus un to tiesības.

Tomēr, tā kā šie lietotāji var veikt svarīgus un potenciāli riskantus darbus, ir būtiski, lai viņi būtu uzmanīgi un rūpīgi izmantotu savas privilēģijas, lai neradītu drošības riskus vai neizraisītu sistēmas nestabilitāti.

PAM risinājums ir paredzēts, lai atvieglotu šādu lietotāju kontroli un uzraudzību. Sistēmas kontrolē un nodrošina drošu piekļuvi informācijas tehnoloģiju resursiem, tas ietver identitātes pārvaldību, piekļuves kontroli, privilēģiju pārvaldību un veikto darbību auditāciju.

Galvenais mērķis ir nodrošināt, ka priviliģētā piekļuve notiek ievērojot stingrus noteikumus, mazinot drošības riskus un pārkāpumus, skaidro VID pārstāvji.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.