Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Klubā “Republika” uzstāsies baltkrievu ekstrēmās mūzikas līderi

© publicitātes foto

Šo trešdien, 3. aprīlī, savas „Dehumanization Protocol European Tour 2024" tūres ietvaros Rīgā uzstāsies “slamming brutal death metal” meistari “Extermination Dismemberment” no Baltkrievijas. Šī būs pirmā reize, kad grupa uzstāsies Latvijā.

Par baltkrievu grupu “Extermination Dismemberment” uzreiz var teikt trīs lietas: tās nosaukums ir gandrīz neizlasāms un atmiņā nu nekādi nepaturams; tās logo (to var aplūkot pirms grupas dziesmu klipiem) ir absolūti neizburtojams; tās mūzika ir ekstremāla pat daudz dzirdējušu un rūdītu “metālistu” ausīm. Un ceturtā - “ED” mūzikai latvju zemē ir visai daudz piekritēju, kuri noteikti vēlēsies šos baltkrievus redzēt un dzirdēt klubā “Republika”.

”ED” 2009. gadā dibināja ģitārists Arsēnijs Kovaļčuks un vokālists Valērijs Kožemjako, kuri uzreiz sāka strādāt pie debijas albuma. Procesa gaitā grupai pievienojās Viktors Kanaševičs (bass) un Vladislavs Martirosovs (bungas). 2010. gadā Ukrainas ierakstu kompānija “Imbecil Entertainment Records” izdeva baltkrievu debijas albumu “Butcher Basement”. 2013. gadā grupu pameta Kožemjako, un dīvainā kārtā nevis tika meklēts jauns vokālists, bet tas atrasts no iekšējām rezervēm - pie mikrofona stājās Martirosovs, bet par bundzinieku tika pieņemts Deniss Polujans. Informācija par pašreizējo grupas sastāvu liecina, ka šogad pie bungām sēdies Aleksandrs Kazakovs.

Aktīvi koncertējot un paralēli turpinot strādāt pie jauna materiāla, “ED” 2013. gada maijā laida klajā savu otro pilno pilnmetrāžas “Serial Urbicide” - nu jau slavenā japāņu leibla “Amputated Vein Records” paspārnē. Albums guva plašu atzinību un daudzas pozitīvas atsauksmes, līdz pat šai dienai esot fanu atskaņošanas sarakstos un turpinot pulcēt aizvien jaunu auditoriju visā pasaulē. Jaunākais albums “Dehumanization Protocol” izdots pērn maijā ierakstu kompānijā “Unique Leader Records” - arī tas ir guvis gana labas atsauksmes.