Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Ainars Virga izdod autobiogrāfisku dziesmu

© publicitātes foto

Jau šīs nedēļas nogalē, 6. aprīlī, Liepājas Olimpiskā centra arēnā notiks Latvijas rokmūzikas leģendas un grupas “Līvi” ilggadējā līdera un dziesmu autora Ainara Virgas 60 gadu jubilejai veltīts koncerts - tieši mūziķa dzimšanas dienā!

Gatavojoties savam lielkoncertam, Ainars Virga kopā ar daudzu savu dziesmu tekstu autoru un bērnības draugu Guntaru Raču ierakstījis autobiogrāfisku dziesmu “Vēl vienu reiz’”, kurā apdziedājis, kas notiktu, ja liktenis dotu iespēju dzīvot vēl vienu reizi. Uzreiz jāsaka, ka šī dziesma lielāko interesi radīs tieši ar Ainara atklāsmēm tekstā, kā arī videoversijā redzamajiem vēsturiskajiem kadriem, jo muzikāli tā velk uz zaļumbaļļu repertuāru.

“Ar Ainaru kopā esam sarakstījuši “Ozolam”, “Kādā brīnišķa dienā”, “Es karājos tavā bizē”, “Zelta sirds” un vēl vairākus desmitus dziesmu, pārsvarā nopietnas un “līviski” smagnējas. Šoreiz nolēmām, ka laiks mazliet paspēlēties un uzrakstīt kaut ko izklaidējošu, bet tajā pat laikā nedaudz filozofisku. Kā būtu, ja Dievs mums dotu iespēju dzīvot vēlreiz? Vai mēs atkārtotu vecās kļūdas, vai darītu visu pilnīgi citādāk? Ainars dzied, ka daudzas lietas nemainītu, bet pats galvenais, ka, dzīvojot otrreiz, jau uzreiz zinātu, kur meklēt īstu mīlestību,” stāsta dziesmas vārdu autors Guntars Račs.

Ierakstu sadarbībā ar Gati Gaujenieku un Gintu Stankeviču producējis pats Ainars, arī teksta video viņš veidojis pats - sadarbībā ar “ĪZĪ Media”. Ierakstā piedalījās arī trio “Oranžās meitenes” dziedātājas Inta Gudovska, Anita Levša un Olga Stupiņa.

Lielkoncertā Liepājā, kuram dots nosaukums “Liepājniex”, piedalīsies grupa “Līvi”, kā arī īpašie viesi - ļoti reti kopā muzicējošā grupa “Liepājas brāļi”, viesmūziķi Olga Rajecka, Tomass Kleins, Modris Šterns, Uldis Marhilevičs, “Stiprās sievas”, Durbes kamerkoris un daudzi citi. Pasākumu vadīs latviešu karaoke un motociklu pavēlnieks Aivars Freimanis jeb Frīdis. Jāpiebilst, ka koncerts "Liepājniex" izskanēs arī vasarā - 22. jūlijā Dzintaru koncertzālē.