Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Inguna Gulbe prognozē, vai un kad Latvijā sāks ēst kukaiņus

© Freepik

"Es arī saviem studentiem aiznesu pagaršot kukaiņus, sajūsma nebija," TV24 raidījumā "Uz līnijas" pastāsta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Raidījuma vadītājs atsaucas uz ziņu, ka Latvijā kādā veikalā ir parādījusies trīsdimensionāli drukāta augu izcelsmes zivs. Par ilgtspējību un inovācijām pārtikas ražošanā Gulbe saka: "Cilvēki ir dažādi, ir tādi, kuriem ir jādomā, kā vispār pabarot ģimeni, ir turīgāki, kuri var atļauties vairāk, ir tādi, kuri pievēršas dažādām reliģiskām praksēm, dzīvo zaļāk, un, kamēr ir pieprasījums, uzņēmēja pienākums ir reaģēt uz to. Nedomāju, ka tuvākajā nākotnē Latvijā, kurā ir izcili dabas apstākļi, lai ražotu augu un dzīvnieku produktus, sāksim ēst kukaiņus."
"Tā ir eksotika, tas ir interesanti, ir pieejama šokolāde ar kukaiņiem. Tas ir uzmanības piesaistīšanai. Bet, ja ir kāds, kas ir gatavs pirkt, tad mums jāstrādā virzienā, lai mēs būtu tie, kas var šos produktus piedāvāt par pēc iespējas lielāku cenu," uzskata Gulbe, atgādinot, ka ne jau visa pasaule ir paēdusi, ir valstis, kur kukaiņus arī ēd.