Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Korgiju audzētavas saimniece grib atpakaļ savus suņus; viņai izteikti nāves draudi

© pixabay.com

“360TV ZIŅneši” turpina sekot no suņu audzētavas "Lieldeviņzare" izņemto suņu liktenim - Pārtikas un veterinārais dienests tagad ir nolēmis tos nodot Nodrošinājuma valsts aģentūrai, tātad tie tiks pārdoti, un precizēts, ka izņemti 105 suņi, jo pirms tam viens pieskaitīts divreiz. Tikmēr dienestu nežēlastībā kritušās audzētavas saimniece ar savu juridisko aizstāvi ceļ galdā savu versiju par notikušo - ka viss notikušais ir bijis rosināts mantkārīgos nolūkos, jo šķirnes suņi maksā dārgi.

Suņu audzētavas “Lieldeviņzare” saimniece Daiga Maceša, sagaidījusi savu juristi, beidzot gatava sarunai ar Ziņnešiem kameras priekšā. Pirms tam gan vairākkārt liegusi šeit ierasties, lai Ziņneši varētu savām acīm par visu pārliecināties. Šobrīd gan suņu vairs nav. Jā, daži vēl pa sētu skraida - tos paglābusi juriste, izņemšanas dienā steidzīgi pārrakstot uz sava vārda.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc nav bijusi atklāta, saimniece raudot atbild: “Pret mani bija šausmīgs mobings. Man izteica draudus sacirst ar cirvi. Visādi draudi, es biju novesta līdz ārprātam, es baidījos no cilvēkiem, es veikalā baidījos ieiet, jo man likās, ka man kritīs virsū, es biju novesta līdz nervu sabrukumam.”

“360TV ZIŅneši” zina PVD versiju - audzētavā nav ievērotas labturības prasības - suņi turēti būrī, bez ūdens. Bijusi nekontrolēta vairošanās. Dzīvnieki dzīvojuši barā, dažāda dzimuma. Suņu daudz - pāri simtam, bet kopēju maz. Ir zināma arī dzīvnieku aizstāvju versija - suņi turēti kūtī kā lopiņi, ir antisociāli, ko pierāda daudzās sūdzības no pircējiem, tāpat tiek apšaubīti izsniegtie ciltsraksti. Ko par šīm apsūdzībām saka saimniece? Skaties video!