Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Sieviete, kura aizdedzinājās Berlīnē, arī Latvijā mēģinājusi izdarīt pašnāvību

Deguma pleķis Berlīnē pie Reihstāga © bild.de

Sieviete, kura vakar Berlīnē aizdedzinājās pie Reihstāga ēkas, arī Latvijā ir mēģinājusi izdarīt pašnāvību.

Vēl pērn 58 gadus vecā Latvijas pilsone Latvijas vēstniecībā Vācijā stāstījusi, ka Latvijā valsts iestādes viņu mēģinot nogalināt, nra.lv informēja Latvijas vēstnieks Vācijā Ilgvars Kļava.

Pēc tam viņa, iespējams, atgriezusies Latvijā. Latvijas vēstnieks Vācijā Ilgvars Kļava nra.lv stāstīja, ka pēc vēstniecības rīcībā esošās informācija, viņa iepriekš Latvijā mēģinājusi izdarīt pašnāvību, un pēc tam viņa kopā ar māsu ievietota Rīgas Psihiatrijas centrā. Sieviete rakstījusi dažādām Latvijas valsts iestādēm iesniegumus, ka gan viņa, gan māsa Psihiatrijas centrā ievietota nelikumīgi.

Šobrīd nav zināms, kad sieviete atgriezusies Vācijā, un ar ko viņa šajā valstī nodarbojusies. Patlaban viņa ārstējās slimnīcā Berlīnē, un sievietes stāvoklis tiek raksturots kā stabils. I. Kļava norādīja, ka Latvijas vēstniecība kārto sievietes veselības apdrošināšanu, un pēc atveseļošanās viņu varētu nogādāt atpakaļ Latvijā.

nra.lv jau ziņoja, ka svētdien Berlīnē kāda sieviete no Latvijas aplējusies ar degšķīdumu un aizdedzinājusies. Par laimi, notikušo pamanījis turpat netālu esošais Reihstāga apsardzes darbinieks, kurš paspējis iejaukties, un sieviete nogādāta slimnīcā ar otrās pakāpes kāju apdegumiem. Sievietei bijuši plakāti ar uzrakstiem, kas vērsti pret Latvijas valdības politiku un situāciju, kādā Latvijā atrodas viņas māte.