Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Milzu kūlas ugunsgrēks, trīs noslīkušies. Operatīvo dienestu apkopojums par notikumiem otrdien

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Latvijā trešdien no ūdenstilpēm izcelti trīs bojāgājuši cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Mirušie izcelti Rundēnu pagastā Ludzas novadā, Mūkusalas ielā Rīgā, kā arī Mārupes novada Salas pagastā. Visos gadījumos bojāgājušie nodoti Valsts policijai, kuri izmeklēs nāves iemeslus.

Jau ziņots, ka bezvēsts prombūtnē esošais vīrietis, kurš nedēļas nogalē pazuda pēc iziešanas no atpūtas vietas Vecrīgā, otrdien bez dzīvības pazīmēm izcelts no Daugavas Rīgā.

Tikmēr Daugavpilī VUGD darbinieki dzēsa kūlas ugunsgrēks astoņu hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 58 izsaukumus - 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem septiņu kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks dzēsts Mazā dambja ielā Daugavpilī, kur pērnā zāle dega astoņu hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, vieglā automašīna, sodrēji ēkas dūmvadā, televizors, mikroautobuss, griestu pārsegums, elektrības vadi un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Tikmēr Valsts policijas darbinieki aizdomās par ļaunprātīgu dedzināšanu Strenčos aizturējusi vīrieti, aģentūru LETA informēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Pagājušajā nedēļā, 21.martā, naktī Valmieras novada Strenču pagastā dega neapdzīvota divstāvu māja. Aizdegšanās iemesls, iespējams, ļaunprātīga dedzināšana. Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu.

Veicot izmeklēšanas darbības, aizdomās par noziedzīgā nodarījuma pastrādāšanu, policija aizturēja kādu 1999.gadā dzimušu vīrieti. Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu un skaidro notikušā apstākļus.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.