Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

EP vēlēšanu reitingos "Saskaņa" apdzen "Jauno Vienotību"

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Marta otrajā pusē lielākais vēlētāju atbalsts Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās bija Nacionālajai apvienībai (NA), liecina pētījumu kompānijas SKDS pēc portāla "Delfi" pasūtījuma veiktā aptauja.

Aptaujā marta izskaņā 12,7% respondentu atbildēja, ka EP vēlēšanās būtu gatavi balsot par NA, kuras saraksta līderis ir Roberts Zīle. Par "Saskaņu", kuras līderis ir Nils Ušakovs, esot gatavi balsot 8,9%, bet par "Jauno vienotību" (JV), kuras līderis ir Valdis Dombrovskis, - 8,7% aptaujāto vēlētāju.

Salīdzinoši 7.martā Latvijas Televīzijas publiskotā SKDS aptauja liecināja, ka tobrīd vēlētāju atbalsts NA bija 10,3%, JV - 9,3%, bet "Saskaņai" - 6,8%.

Jaunākajā aptaujā gatavību balsot par "Progresīvajiem" pauda 5,7% aptaujāto, par "Latvijas pirmajā vietā" (LPV) - 5,1%, par "Stabilitātei" - 4,1%, par "Latvijas attīstībai" (LA) - 4%, bet par "Apvienoto sarakstu" (AS) - 3,8%.

Ja EP vēlēšanas notiktu rīt, par "Suverēno varu" balsotu 2,5%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 2,3%, par Jauno konservatīvo partiju (JKP) - 1,6%, par "Centra partiju - 1,5%, par "Kustību Par!" - 0,8%, par "Apvienību Jaunlatvieši" - 0,7%, par "Tautas varas spēku" - 0,4%, bet par "Tauta. Zeme. Valststiskums" - 0,2%.

20% aptaujātajiem bijis grūti pateikt, par viņi balsos EP vēlēšanās, savukārt 17% atzina, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

EP vēlēšanas notiks jūnija sākumā. Sarakstus tām pieteikušas 16 politiskās apvienības.