Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

"Ja tā traucēja, būtu ņēmusi kaut pie sevis..." Justīnes auklīte atklāj mazās meitenītes stāstu

© Fotokolāža/Neatkarīgā

Šovakar LTV raidījumā "Aculiecinieks" tika izstāstīts mazās Justīnes Reinikovas stāsts. Kā raksturo viņu Rēzeknes pamatskolā – attīstības centrā LTV satika Justīnes auklīte Svetlana, meitene bija ļoti jauka, atvērta, sabiedriska. Nekas neesot liecinājis, ka mazo meiteni tik augstasinīgi spēs nogalināt viņas paši tuvākie.

"Viņa man skrēja pretī pati pirmā un viņai tā balstiņa bija kā zvaniņš," atcerējās Svetlana. Justīnīte visu laiku smaidīja, priecīga un vienmēr bija jāsamīļojas. "Un viņa vienmēr man prasīja, tu mani mīli? Un es saku, protams, es mīlu tevi un visus bērniņus," stāstīja auklīte. Justīnei ļoti patika visu darīt pašai. Viņa bija ļoti patstāvīgs bērniņš. Auklīte stāstīja, ka Justīne nekad nebija pamesta novārtā. Vienmēr līdzi dotas rezerves drēbītes. Tētis un vecmāmiņa vienmēr gribēja zināt, kā meitenītei iet. Kādi sasniegumi. Ko jaunu iemācījusies.

Svetlana par Justīni iedomājas bieži. Un auklīte pārdzīvo...

Ja būtu zinājusi, ka meitenīte kļuvusi par tādu apgrūtinājumu, īpaši, kad ģimenē piedzima vēl viens bērniņš, pati būtu bijusi gatava viņu pieskatīt.

"Es būtu sestdien, svētdien ņēmusi Justīnīti pie sevis... nu kā tad mēs to varējām paredzēt," stāstīja auklīte.

Justīne apglabāta Sakstagala pagastā. Uz kapa - arī vairākas mīkstās rotaļlietas. Pēc pusotra mēneša apritēs gads kopš meitenītes nāves.

Viņas auklīte Svetlana ļoti pārdzīvo, ka Justīnei nav kapa pieminekļa. Viņa cer, ka to varētu uzlikt ar ziedotāju palīdzību.

"Mēs arī centīsimies regulāri kapiņu apmeklēt. Cik es saprotu, Justīnītei nav daudz radu. Ja vēl tētim jāizcieš sods.. Kurš parūpēs par kapiņu? Bet vai tad nevar sarīkot akciju un uzlikt pieminekli? Nezinu, varbūt šeit, dārziņā, kur Justīnīte nāca? Gan jau citi arī atsauktos..."

Jau ziņots, ka 2023.gada 5.maijā tika saņemta informācija, ka Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā bezvēsts pazudusi septiņgadīgā Justīne. Pusotra mēneša laikā tika veikti dažādi meklēšanas pasākumi, iesaistot plašus spēkus.

Jau kopš pirmajām meitenes pazušanas dienām likumsargi strādāja ar vairākām versijām, tostarp, ka pret viņu, iespējams, veikts noziedzīgs nodarījums.

20.jūnija naktī policija aizdomās par iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret meiteni aizturēja meitenes tēvu un pamāti. Savukārt meitenes ķermenis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem atrasts aprakts pamestā mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometru no meitenes dzīvesvietas - vietā, kur savulaik dzīvojis Justīnes tēvs.