Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Ar jaunu dziesmu un videoklipu atgriežas “Rebel” dibinātājs Igors Novikovs

© publicitātes foto

Radiostacijās un straumēšanas servisos nonākusi dziesma “Trumpis”, kuras mūzikas autors ir ģitārists Igors Novikovs – 90. gados Latvijā populārās rokgrupas “Rebel” dibinātājs un dziesmu autors.

Igors Novikovs uz lielās skatuves pēdējoreiz redzēts pirms vairāk nekā 15 gadiem, bet tagad nolēmis atgriezties. “Esmu izgājis no tā emocionālā stāvokļa, kad man negribējās spēlēt un uzstāties - man tiešām ir vēlme atkal kāpt uz skatuves, turklāt darīt to labā noskaņojumā!” saka Igors. “Redzēsim, kādas būs atskaņas par manām jaunajām dziesmām, taču esmu sajutis pieprasījumu pēc savas mūzikas - ar mani par to jau ir runājuši vairāki cilvēki. Šobrīd ir parādījies pavisam cits plašums darbam, jaunas iespējas, un es vēlos tās pilnvērtīgi izmantot.”

Jaunās dziesmas “Trumpis” lielākais trumpis ir pats Novikovs un viņa ar citiem praktiski nesajaucamais, “rebeliskais” ģitāras skanējums. Dziesma ierakstīta studijā “G.E.M.” pie Edija Gņedovska. To iedziedājis vokālists Atis Ieviņš, studijas darbā piepalīdzējuši arī taustiņnieks Juris Kristons un basģitārists Jurijs Širokovs.

Novikova dziesmas teksta autors ir Igors Linga, kurš ir arī tās videoversijas režisors. “Es pazīstu Igoru jau ļoti sen, esam kopā radījuši vairākus videoklipus. Esam daudz runājuši un mums saskan muzikālā domāšana, mēs domājam vienādās kategorijās, jo abi esam auguši blūza vidē,” norāda Linga. “Es biju sarakstījis daudz dziesmu tekstu brālim, kuri saglabājušies melnrakstos. Kopā ar Igoru pārvēršot tos dziesmās, kaut kādā mērā atbrīvojos arī no pagātnes idejām un nepadarīta darba sajūtas.”

Drīzumā nāks klajā arī otrais Igora Novikova singls ar Lingas tekstu, ko arī iedziedājis Atis Ieviņš - šoreiz duetā ar Sabīni Berezinu. Plānots sagatavot pilnformāta albumu, kurā ģitārista dziesmas izpildīs dažādi dziedātāji, savukārt vasarā iecerēta jaunā sastāva atrādīšanās koncertos un festivālos. 2025. gadā Novikovs svinēs 65 gadu jubileju, kam par godu iespējams arī kāds lielāka mēroga pasākums.