Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

"Nebūsim naivi!", Muižniece izsakās par valsts apmaksātiem medijiem krievu valodā

© Flickr

"Šaubos, ka tiem, kas skatās krievu propagandas kanālus un interneta vietnes, interesē valsts apmaksāts medijs,"TV24 raidījumā "Preses klubs" apgalvo bijusī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

Komentējot prezidenta Edgara Rinkēviča pausto, ka pilnīgai pārejai uz sabiedrisko mediju saturu latviešu valodā jānotiek līdz ar 2026.gadu, bijusī ministre retoriski vaicā - "Kāpēc 2026.gads? Vairāk kā 30 gadus mēs dzīvojam neatkarīgā valstī, kurā ir viena valsts valoda - latviešu valoda. Mēs esam spējuši lemt, ka trīs gadu laikā izglītības sistēma pāriet uz mācībām tikai latviešu valodā, tas ir izdarīts pusgada laikā."
Atsaucotis uz statistikas datiem, kas norāda uz to, ka absolūti lielākais vairākums iedzīvotāju saprot latviešu valodu, Muižniece saka: "Nebūsim naivi! Šaubos, ka tiem, kas skatās krievu propagandas kanālus un interneta vietnes, interesē valsts apmaksāts medijs. Līdz ar ko būtu pilnīgi normāli pārstāt no valsts puses apmaksāt medijus krievu valodā. Pilnīgai pārejai uz valsts medijiem tikai latviešu valodā vajadzētu notikt ātrāk".