Pabriks un Pūce komentē sabiedrībā plaši apspriesto video, kur redzams viņu partijas biedrs

© Ekrānšāviņš

Šodien sociālajos tīklos nonācis video no Jelgavas novada Budžeta komisijas 13.februāra sēdes, kurā novada domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis (Latvijas attīstībai) piedalās attālināti un redzams, sēžot automašīnā vadītāja sēdeklī. Sēdei tuvojoties noslēgumam, noprotams, ka automašīnas aizmugurējā sēdeklī iesēžas vēl kāds un starp priekšējiem sēdekļiem parādās zeķbiksēs tērpta sievietes pēda, kas kadrā vērojama ilgstošu laiku. Lasmanis pieskaras kājai un viņa roka "pievēršas" personai automašīnas aizmugurējā sēdeklī.

Pats Lasmanis pārkāpumus savā rīcībā nesaskata un uzskata, ka notiekošais esot nomelnojoša kampaņa.

Partijas "Latvijas attīstībai" valdes līdzpriekšsēdētājs Artis Pabriks (LA) aģentūrai LETA teica, ka viņš atrodas ārpus Latvijas un neesot informēts par sava partijas biedra Lasmaņa rīcību. "Ja būs nepieciešams, tad notikušo izvērtēs partijas valdes sēdē," solīja Pabriks.

Savukārt "Latvijas attīstībai" valdes līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce aģentūru LETA informēja, ka viņš ir noskatījies sociālajos tīklos publiskoto komisijas sēdes ieraksta fragmentu. Viņš uzskata, ka nekas neliecina, ka domes priekšsēdētājs Lasmanis būtu rīkojies pretlikumīgi.

"Tajā video ir redzama tikai kāja un roka, kas nav nekas neētisks vai pretlikumīgs," izteicās Pūce. Viņš esot sazinājies ar Lasmani un noskaidrojis, kāds ir "konteksts, kāpēc šis ieraksts pašlaik ir publiskots". Lasmanim esot ilgstošs konflikts ar izpilddirektori Lonerti, partijas skatījumu uz situāciju pauda Pūce.

Pūce uzsvēra, ka šo jautājumu vērtēs partijas Ētikas komisija.

Saskaņā ar Lasmaņa pausto, video esot nopludinājusi pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte. Un viņš ir sagatavojis un iesniedzis Jelgavas novada domē lēmumprojektu par izpildirektores atbrīvošanu no amata.