Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēvičs sagaida, ka līdz 2026. gadam sabiedriskie mediji pilnībā būs latviešu valodā

© Ģirts Ozoliņš / F64

Pilnīgai pārejai uz sabiedrisko mediju saturu latviešu valodā jānotiek līdz ar 2026.gadu, pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, otrdien tiekoties ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekli Sanitu Upleju-Jegermani.

Valsts prezidents pauda gandarījumu, ka Upleja-Jegermane turpinās pildīt amata pienākumus līdz savu pilnvaru beigām, vienlaikus savā darbā aktualizējot virkni jautājumu attiecībā uz sabiedrisko mediju apvienošanu, sabiedrisko mediju pārvaldības modeli un redakcionālo neatkarību, kā arī sabiedrisko mediju pāreju uz saturu valsts valodā no 2026.gada 1.janvāra.

Rinkēvičs uzskata, ka viedokļu dažādībai un atšķirīgam redzējumam par sabiedrisko mediju turpmāko attīstību ir jābūt, un demokrātiskā sabiedrībā tas ir respektējami. Vienlaikus Valsts prezidents uzskata, ka ir jāņem vērā Saeimas lemtais.

"Šajās diskusijās nedrīkst pazaudēt galveno mērķi - strādāt pie jau Saeimā nolemtā, proti, sabiedrisko mediju apvienošanas un pilnīgas sabiedrisko mediju pārejas uz saturu latviešu valodā ar 2026.gadu," sacīja Rinkēvičs.

Tāpat ir jādomā par saturu mazākumtautību valodās, uzskata Valsts prezidents.

Rinkēvičš aicināja visus SEPLP locekļus pie šī mērķa pieturēties, kā arī "strādāt konstruktīvi, neatkāpjoties no jau nolemtā".