Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas dzelzceļš" piedāvā vakanci ar 6000 eiro lielu algu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) izsludinājis konkursu uz finanšu direktora amatu, liecina LDz publiskotā informācija.

Atalgojums LDz finanšu direktoram paredzēts 6000 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikties LDz finanšu direktora amatam iespējams līdz šā gada 15. aprīlim.

Kandidātiem prasīta augstākā izglītība finanšu vadībā, vismaz piecu gadu pieredze vadošā amatā finanšu procesu vadībā, kā arī pieredze vadības grāmatvedības procesu attīstībā un digitalizācijā.

Finanšu direktora darba pienākumos būs stratēģiski vadīt, pārraudzīt, analizēt koncerna finanšu vadības procesus - ekonomisko scenāriju definēšanu un analīzi, naudas plūsmas plānošanu un biznesa kontroli, finanšu risku analīzi.

Uzņēmuma finanšu direktora pienākumi būs arī veicināt finanšu vadības procesu efektivitāti, ieviest Eiropas Savienības ilgtspējas ziņošanas prasības finanšu pārskatos, nodrošināt finanšu vadības procesu atbilstību starptautisko finanšu pārskatu standartiem, uzlabot finanšu vadības un kontroles sistēmu koncernā, vadīt finanšu vadības komandu un nodrošināt tai kompetenču attīstību.

LETA jau vēstīja, ka līdzšinējais LDz finanšu direktors Rems Razums amatu atstāja šogad februārī. Tāpat amatu februārī atstāja kompānijas Tehniskās direkcijas vadītājs, kādreizējais valdes loceklis Ēriks Šmuksts, savukārt Sliežu ceļu pārvaldes vadītājs Vladlens Makedons tika pazemināts amatā.

Patlaban Finanšu direkcijas vadītāja pienākumus pilda līdzšinējā Razuma vietniece Terēze Labzova-Ceicāne.

Jau ziņots, ka LDz koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 263,529 miljoni eiro, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2022. gadā, taču koncerns cieta 3,231 miljona eiro zaudējumus.