Lietuva aicina latviešus piedalīties Ukrainas atbalsta kampaņā

© pexels.com

Lietuvas Pakrojas muiža kopā ar Lietuvas nevalstisko organizāciju (NVO) "Stipri kopā" rīko Ukrainas atbalsta kampaņu "Brīvības putni", kurā aicina piedalīties arī latviešus, informē pasākuma organizatori.

Akcijas ietvaros tiks radīti vairāki simti krāsaino putnu būru, ko veidos un apgleznos Lietuvas, Latvijas un Ukrainas mākslinieki, sabiedrībā pazīstamas personības, skolas, bērnudārzi, dažādas kopienas un organizācijas. Putnu būri tiks tirgoti izsolēs, visu iekasēto naudu nododot organizācijai "Stipri kopā", lai iegādātu kamikadzes dronu "Strazds".

Latvijā akciju ar savu piedalīšanos jau atbalstīja daudzas sabiedrībā pazīstamas personas, tostarp Andrejs Osokins, Andris Bulis, "Dagamba" mūziķi, Deniss Paškevičs, Evilena Protektore, Jānis Ikaunieks, Katrīna Gupalo, Lauris Reiniks, Māris Verpakovskis, Olga Rajecka, Rēzija Kalniņa, Samanta Tīna, grupa "Sudden Lights" un "Tautumeitas", 3x3 basketbola olimpiskā komanda un citi.

Trešdien, 20. martā, plkst. 14 pie Rīgas Kongresu nama notiks pasākums medijiem, kura laikā akcijas organizatori iepazīstinās ar droniem, kas tiks iegādāti par akcijas ietvaros iegūtiem līdzekļiem, kā arī ar jau gataviem Latvijas slavenību apgleznotajiem putnu būriem. Pasākumu vadīs Andris Bulis.

Plašāka informācija par akciju pieejama mājaslapā "www.brivibasputni.lv".

Svarīgākais