Uzmanies! Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā slapja sniega dēļ ir slideni ceļi

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā slapjš sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 68 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Alūksnes, Dobeles, Ogres, Rīgas, Liepājas, Talsu, Tukuma, Saldus, Valmieras, Valkas un Ventspils apkārtnēs.

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 834 grants ceļu posmā, norāda LVC.

LVC norāda, ka autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais