Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Rīgā, pie Krievijas vēstniecības pieteiktas vairākas akcijas pret prezidenta "vēlēšanām"

© Kaspars Krafts / F64

Šodien plkst.10 parkā iepretim Krievijas vēstniecības ēkai Rīgā, Ukrainas neatkarības ielā 2, sāksies protesta akcija, lai nosodītu Krievijas prezidenta tā dēvēto "vēlēšanu" rīkošanu Latvijas teritorijā, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori. Protesta akcija turpināsies līdz plkst.17.

"Atļaujot rīkot Krievijas prezidenta "vēlēšanas" Latvijā, valsts leģitimizē šo vēlēšanu neleģitīmo iznākumu. Iznākumu, kurā vēlēšanās uzvar Vladimirs Putins, kura armija jau vismaz desmit gadus dienu dienā veic kara noziegumus pret Ukrainas iedzīvotājiem," norāda pasākuma organizatori.

Viņi uzsver, ka Latvija nevar pieļaut šādas provokācijas - agresorvalsts pilsoņi par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu šajos apstākļos drīkstētu balsot tikai un vienīgi otrpus Latvijas robežai. Krievijai ir jāpārtrauc karš Ukrainā un jāatkāpjas līdz 1991.gada robežām, pārliecināti pasākuma organizatori.

"Latvijai jāsaņemas - ja spējām Krievijai parādīt savu vietu Brīvības cīņās, tad spēsim arī tagad. Putina un pārējo viņa marionešu vieta ir nevis Kremlī, bet gan karātavās," uzsver akcijas rīkotāji.

Pasākuma norises vietā ikviens aicināts ierasties ar Latvijas un Ukrainas karogiem, plakātiem un simboliku.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis, pašvaldība 17.martā laikā no plkst.10 līdz 17 ir saskaņojusi divu piketu un vienas sapulces norisi iepretim Krievijas vēstniecības ēkai, kuru galvenais mērķis ir nosodīt karu Ukrainā un Krievijas prezidenta "vēlēšanas" Latvijā.

Tādējādi, vienlaicīgi ar protestu, pie Krievijas vēstniecības tiks rīkota arī zibakcija, novietojot tur autobusu ar uzrakstu, lai mudinātu balsotājus aizdomāties par izdarītajām politiskajām izvēlēm.

Kā tviterī vēsta Normunds Namnieks, uz šīm dienām viņš meklē kompāniju, kas bez atlīdzības varētu novietot autobusu pretī Krievijas vēstniecībai Rīgā. Uz autobusa sāniem plānots izvietot baneri - "Griez savu laimes ratu" ar Krievijas režīma līdera Putina attēlu un jautājumu: "Par Putinu?"

Tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski būs vienīgi izrāde pašreizējā diktatora Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notiks no 15.marta līdz 17.martam. Saskaņā ar neatkarīgo tīmekļa izdevumu "Meduza" un "Vjorstka" ziņām, Kremlis amatpersonām izvirzījis uzdevumu nodrošināt, lai par 71 gadu veco Putinu būtu nobalsojuši vismaz 80% vēlētāju.