Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

"Tas ir patiesais rādītājs, cik mēs nopelnam", Blodons norāda uz jomu, kas ataino cilvēku reālo turību

© Kaspars Krafts / F64

"Tas, ka veco mašīnu skaits ielās pieaug ar katru gadu, ir patiesais rādītājs, cik mēs nopelnam," TV24 raidījumā "Preses klubs" žurnālists, PR speciālists Arnis Blodons.

Diskusijā par cilvēku finansiālajām iespējām iegadāties jaunus auto, Blodons ir skeptisks par publicēto statistiku, kas attēlo vidējās algas lielumu Latvijā.
Vaicāts, kā rodas šī statistika, viņš skaidro: "Tā rodas no tā, ka ir valsts darbinieki, kuriem tiek piemēroti koeficienti un algas audzētas, un ir privātā biznesa darbinieki, kuri nopelna tik, lai bizness būtu efektīvs, un tad vēl ir nepelnošie iedzīvotāji. Bet tad šīs algas tiek saskaitītas kopā, izdalītas un iegūta vidēja alga, kas neparāda reālo situāciju," uzskata Blodons.
Žurnālists aicina vērtēt cilvēku turību, novērtējot braucamrīkus, kas redzami uz ielām. "Mēs braucam ar vecām mašīnām nevis tādēļ, ka mums tādas patīk, bet braucam ar to, ko varam nopirkt. Un tas, ka šo veco mašīnu skaits pieaug ar katru gadu, tas ir patiesais rādītājs, cik mēs nopelnam. Cilvēks vecu maāīnu pērk tādēļ, ka nevar citu nopirkt, jo ar kaut ko uz darbu jātiek," saka Blodons.