Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Leģionāru atceres pasākumā Rīgā aizturētā prokremliskā aktīviste policijai pieprasa tulku

© Vladislavs Proškins / F64

Valsts policija leģionāru piemiņas pasākumā Rīgā aizturējusi prokremlisko aktīvisti Jeļenu Kreili, kura ievietota policijas mašīnā speciāli aizturētajiem paredzētajā nodalījumā un aizvesta prom, novēroja aģentūra LETA. Valsts policijas pārstāvji norādīja, ka aizturētā sieviete nogādāta policijas iecirknī pārbaudei.

Policijā informēja, ka minētā persona jau iepriekš vairākkārtīgi ir nonākusi policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem, kas saistīti ar militārās agresijas slavināšanu un kara noziegumu attaisnošanu. Tāpat persona atteicās runāt valsts valodā un pieprasīja nodrošināt tulku.

Minēto personu arī 2022.gada 16.martā latviešu leģionāru piemiņas pasākumu laikā pie Brīvības pieminekļa aizturēja Valsts policija, liecina LETA arhīvs.

Kopumā pasākumi Rīgā norisinājušies bez būtiskiem starpgadījumiem. Pēc policijas aplēsēm, gājienā Rīgā bija pulcējušies aptuveni 300 cilvēki.

Valsts policija Vecrīgā šorīt fiksējusi citus pārkāpumus. Vecrīgā kāds Vācijas pilsonis neatļauti pilotēja dronu. Par fiksētajiem pārkāpumiem bezpilota gaisa kuģu ekspluatācijas jomā sākti septiņi administratīvo pārkāpuma procesi.

Tāpat Valsts policija turpina pastiprinātu stingru sabiedriskās kārtības uzraudzību un kontroli citviet Latvijā, tostarp Lestenē.