Mudina biznesu padarīt digitālu

"Platjoslas interneta attīstība ir mainījusi cilvēku ikdienas paradumus un strauji veido pilnīgi jaunu, virtuālu dimensiju mūsu ikdienas dzīvē. Ja vēl pirms pieciem gadiem klientu varēja sasniegt gandrīz tikai fiziski, tiešā kontakta laikā, tad tagad lielākā daļa klientu tiek kontaktēti virtuāli. Es aicinu arī jūs domāt, kā savam biznesam piešķirt gaismas ātrumu. Radošās iespējas ir bezgalīgas, un arī tehniskās iespējas līdz ar Lattelecom platjoslas tīkla izbūvi ir pieejamas," vakar teica Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Ikgadējā inovāciju konferencē Lattelecom aicināja Latvijas uzņēmējus vairāk domāt par digitāliem risinājumiem biznesā, kas ļauj gan ievērojami ietaupīt, gan arī sasniegt jaunas auditorijas un vairāk nopelnīt.

Viņš norādīja, ka Lattelecom krīzi izmantoja, lai investētu – pēdējo divu gadu laikā optiskā tīkla infrastruktūrā vien investēts vairāk nekā 21 miljons latu, un tagad šī infrastruktūra pieejama jau vairāk nekā 17 Latvijas pilsētās, nodrošinot gaismas ātruma datu plūsmu gan privātajiem, gan biznesa klientiem.

"Tēlaini runājot – Lattelecom ir sagatavojis ātrgaitas šosejas mūsu klientiem, un tagad bumba ir uzņēmēju pusē – izdomāt, kādus pakalpojumus sniegt virtuālajā vidē. Turklāt sabiedrības gatavības līmenis izmantot digitālo vidi ir augstāks, nekā mums šķiet. Tautas skaitīšanas mājaslapa pirmajā dienā uzkārās no cilvēku daudzuma, kas vēlējās vienkārši un elektroniski pieskaitīties. To izdarīja 650 000 cilvēku, kas Latvijas mērogiem ir ļoti cienījams skaitlis," norādīja J. Gulbis.

Vadošais telekomunikāciju uzņēmums radījis jaunu produktu – iespēju 20 minūšu laikā atvērt darbam gatavu virtuālu biroju, kas aprīkots ar nepieciešamo programmatūru un tai atbilstošo infrastruktūru. Izmantojot mākoņdatošanas pakalpojumus, uzņēmumi uz licencēm var ietaupīt līdz pat 50 procentiem, bet uz informācijas tehnoloģiju (IT) apkalpošanu – līdz pat 40 procentiem izmaksu. "Kapitālieguldījumu samazinājums IT jomā, distancēšanās no garantijas problēmām, jaudu un izmaksu sabalansēšana, kā arī kompetenta IT personāla piesaistīšana – šie jautājumi arvien biežāk nodarbina uzņēmumu vadītājus. Reaģējot uz lietotāju vajadzībām, Lattelecom piedāvās platformu, kas šos jautājumus ļaus atrisināt operatīvi un kompleksi, piedāvājot mākņdatošanu, kas šobrīd un tuvākajos gados būs karstākā nozares tendence visā pasaulē. Virtuālā platforma nodrošina tehnoloģiju infrastruktūras, programmatūras un datu pieejamību kā pakalpojumu, lietotājam garantē pakalpojuma izmantošanu, vadoties pēc pieprasījuma, un apmaksu tikai par izmantotajiem resursiem, kā arī resursu izmaiņu elastīgumu un ātrumu," skaidro Lattelecom e-darījumu biznesa daļas vadītājs Alvis Ērglis.

Mākoņdatošanas pakalpojuma būtisks ieguvums ir lietotāju brīvība – darbinieks ir mobils un var strādāt no jebkuras vietas pasaulē.

Svarīgākais