Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Pieņem lēmumu par degvielas pieejamību iedzīvotājiem enerģētiskās krīzes laikā

© Kaspars Krafts / F64

Valdība otrdien apstiprināja kārtību, kādā valsts naftas drošības rezerves tiek pārdotas enerģētiskās krīzes laikā.

Kā norāda Ekonomikas ministrijā (EM), lai novērstu līdz šim pastāvošā regulējuma nepilnības, apstiprinātie MK noteikumi nosaka aktuālo kārtību, kādā valsts naftas drošības rezerves tiek pārdotas valstī izsludinātas enerģētiskās krīzes laikā.

Ar mērķi nodrošināt savstarpēji līdzsvarotu drošības rezervju pieejamību visiem tirgus dalībniekiem un lietotājiem visā Latvijas teritorijā krīzes situācijā, noteikts, ka drošības rezerves tiks proporcionāli sadalītas starp komersantiem, ņemot vērā katra komersanta tirgus daļu atbilstoši katra naftas produkta veidam, piemēram, dīzeļdegviela, benzīns un aviācijas degviela.

Lai nodrošinātu, ka krīzes situācijā naftas produkti patērētājiem būtu pieejami par samērīgām cenām, naftas produktu cena tiks noteikta atbilstoši to cenai biržā divas dienas pirms rīkojuma par enerģētiskās krīzes izsludināšanu.

Tapāt regulējumā noteikta kārtība, kādā tiek pārdoti valsts īpašumā esošie naftas produkti un tie naftas produkti, par kuriem komersanti nodrošina un sniedz drošības rezervju pakalpojumu valsts naftas produktu drošības rezervju izveidei.