Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Saistībā ar D vitamīna intoksikācijas gadījumiem aptur "Nateo D pilieni Forte" izplatīšanu [papildināts]

© Ģirts Ozoliņš / F64

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzdevis apturēt uztura bagātinātāja "Nateo D pilieni Forte" izplatīšanu, aģentūru LETA informēja PVD pārstāvji.

Šis lēmums pieņemts, jo no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas saņemts ziņojums par vairākiem D vitamīna intoksikācijas gadījumiem bērniem, kas tiek saistīti ar šī vitamīna lietošanu, liecina PVD tīmekļvietnē publicētā informācija.

PVD uzdevis apturēt izplatīšanu SIA "Sagitus" ražotajam uztura bagātinātājam "Nateo D pilieni Forte" ar partijas numuru 26230.

Uztura bagātinātājam veiks pārbaudes, tostarp ņemot paraugus laboratoriskajiem izmeklējumiem, lai noskaidrotu, vai ražotāja norādītā D vitamīna koncentrācija produktā nepārsniedz marķējumā norādīto. Tāpat cilvēki aicināti līdz pārbaužu beigām atturēties no šī produkta lietošanas uzturā, norāda PVD pārstāvji.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Papildināts ar farmācijas uzņēmuma paziņojumu:

Atsaucoties uz Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) izplatīto ziņojumu, Latvijas farmācijas uzņēmums Sagitus apstiprina, ka tiek pārbaudīta uzņēmuma ražotā uztura bagātinātāja “NATEO D pilieni FORTE” (šķīdums eļļā ar uzrādīto devu 25µg jeb 1000 SV 1 pilienā) viena konkrēta partija ar Nr. 262301.

Uzņēmums vēlas precizēt, ka no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ir saņemts ziņojums par gadījumu, kad bērnam konstatēts paaugstināts D vitamīna līmenis, lietojot minētās partijas produktu. Uzņēmums sadarbojas ar PVD, lai pārliecinātos, ka uzņēmuma produkts ir drošs lietošanai.

Sagitus informē, ka “NATEO D pilieni FORTE” (šķīdums eļļā ar uzrādīto devu 25µg jeb 1000 SV 1 pilienā) produktu ar partijas Nr. 262301 tirdzniecība šobrīd ir apturēta.