Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Plāno piešķirt 400 000 eiro jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstībai

© Vladislavs Proškins / F64

Ekonomikas ministrija (EM) plāno piešķirt dotāciju 400 000 eiro apmērā jaunuzņēmumu ekosistēmas organizācijām, teikts EM izstrādātajā informatīvajā ziņojumā, ko otrdien konceptuāli atbalstīja valdībā.

Tāpat EM plāno slēgt līdzdarbības līgumus ar sadarbības memoranda "Par Latvijas Jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstības stratēģiju 2022. - 2025.gadam" biedriem par jaunuzņēmumu aktivitātes veicināšanu un investīciju piesaisti.

Plānots, ka šogad valsts budžeta dotāciju 100 000 eiro apmērā piešķirs Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijai statistikas datu apkopošanai un sistēmas uzturēšanai, "Startup Day" organizēšanai, jaunuzņēmumu ekosistēmas informatīvo un tīklošanās pasākumu organizēšanai, kā arī ārvalstu investoru darba vīzītes organizēšana Latvijā.

Tāpat 100 000 eiro plānots piešķirt nodibinājuma "TechHub" ļoti agrīnas stadijas ideju validācijas programmai, ko veido kurss par startup, kā arī komandu pre-akselerācijas programmas. Vienlaikus RTU plānots piešķirt 40 000 eiro apmācību cikla īstenošanai jaunuzņēmumiem, bet nodibinājumam "TechChill" piešķirs 88 000 eiro - konferences "TechChill 2024" organizēšanai, ar mērķi veicināt jaunuzņēmumu attīstību un piesaistīt ārvalstu investīcijas.

Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācijai paredzēts piešķirt 23 000 eiro praktiskās apmācības iespējkapitāla investoriem organizēšanai, apmācību kursa organizēšanai, kā arī mācību vizītēm uz iespējkapitāla fondu portfelī esošiem uzņēmumiem, savukārt LatBAN plānots piešķirt 49 000 eiro pieredzējušu eņģeļu investoru un jaunuzņēmumu iespējkapitāla investoru apmācībām, regulāru konsultāciju sesiju veikšanai, kā arī pasākuma "Gada investors 2023" organizēšanai.