"Jaunā vienotība" trauksmes cēlāju izslēdz no partijas un draud ar tiesu

© Kaspars Krafts/f64

Saistībā ar skandālu par "Jaunās vienotības" aplokšņu algām partijas valde lēmusi izslēgt no partijas rindām Normundu Orleānu - cilvēku, kurš plašai publikai pavēstīja par iespējamiem noziedzīgajiem darījumiem "Jaunās vienotības" birojā.

LatvijasRadio vēsta: "Partijas "Vienotība" valde lēmusi no partijas izslēgt bijušo biroja darbinieku Normundu Orleānu, kurš cēla trauksmi par aplokšņu algām "Vienotībā", kā arī vērsīsies pret viņu par reputācijas graušanu."

Sociālajos tīklos par šo faktu notiek plaša diskusija. Cilvēki ir neizpratnē par nostāju, ko demonstrē "Jaunā vienotība", sakot, ka Orleāna paziņojums ir melīgs, ar politiskiem motīviem, kas grauj partijas reputāciju.

Komentāros lasāms: "Valde darbojas labi, vienoti atbalsta Kariņa nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanu, vienoti atbalsta aplokšņu algas, vienoti sūta rūdu krievijas stobriem…"

"Mafija sāk darboties. Orleānam izturību! Vienotība ir kā pūķis ar N-tajām galvām"

"Trauksmes celšanas likums palīdz Latvijas iedzīvotājiem novērst pārkāpumus un kaitējumu sabiedrības interesēm, vienlaikus aizsargājot trauksmes cēlējus no nelabvēlīgām sekām...Vienotības izpratnē šis likums uz viņiem neattiecas"

"Un tad vēl JV brīnās, ka kultivē vidi, kurā ēnu ekonomikas skartie atsakās ziņot. Divkosīgie, morālie un valsts labklājību graujošie..."

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.