Latvijas mūzikas akadēmija: Saņemts vienas studentes iesniegums par seksuālu uzmākšanos

© Ģirts Ozoliņš/MN

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ar vislielāko nopietnību attiecas pret raidījumā “Kultūršoks” pausto informāciju, sociālajā tīklā "Facebook" raksta. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.

"Raidījumā paustais, ka akadēmijas vadība par kādiem pasniedzējiem ir saņēmusi sūdzības gadiem ilgi, neatbilst patiesībai. Pašreizējā rektora vadības laikā ir ticis saņemts viens iesniegums par darbinieka rīcību, kas saistīta ar seksuāla rakstura saziņu ar studenti. Uz to nekavējoties tika reaģēts, sasaucot Ētikas komisiju un tālāk lemjot par disciplinārsodu. Citu iesniegumu nav," uzsver Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, aicinot savus audzēkņus par iespējamiem pāridarījumiem augstskolā ziņot ar oficiālu iesniegumu.
Oficiāls iesniegums - tas nozīmē, ka augstskolai būs iespēja ne tikai iekšēji izvērtēt nodarījumu, bet, ja nepieciešams, jau ar pierādījumu bāzi vērsties tiesībsargājošās institūcijās.
Akadēmija vērsīsies Valsts policijā ar lūgumu izmeklēt sižetā izskanējušo informāciju.

Latvijā

Pamatīga lietusgāze un veikalā nokrīt daļa griestu. To šonedēļ pieredzēja kāda Rīgas lielveikala apmeklētāji. Bojājumi nodarīti vien veikalam, un cilvēkiem par laimi vien izbīlis. Stiprākas lietusgāzes, spēcīgas vētras vai pamatīgs sniegs - šādas dabas parādības arī pie mums notiek arvien biežāk. Cik tad drošas ir lielveikalu ēkas, vai un cik bieži tās pārbauda? To dodas skaidrot “360TV ZIŅneši”.

Svarīgākais