Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Izkāpjot no vilciena Lielvārdē, viena seniore nokrita uz muguras, otra - pāršķēla pieri uz šķembām

© Ģirts Ozoliņš / F64

Aptuveni 70 gadu veca pasažiere piektdien Lielvārdes stacijā guvusi galvas traumas, mēģinot izkāpt no Daugavpils virziena pasažieru vilciena, jo tā pēdējie vagoni bija apstājušies vietā bez perona jeb pasažieru platformas, aģentūrai LETA pastāstīja aculieciniece.

Vilciena, kas no Rīgas izbrauca plkst. 12.48, pēdējie vagoni apstājušies zonā, kur nav platformas, un divas vecāka gadagājuma sievietes nespēja no tāda augstuma droši izkāpt.

Kāpjot ārā no vilciena, pirmā pasažiere nokritusi uz muguras, bet otrai ar šķembām pāršķelta piere, kas redzami asiņojusi, stāsta aculieciniece.

Citi pasažieri, cik nu varējuši, palīdzējuši abām cietušajām sievietēm. Viena no viņām pati nav spējusi piecelties, tāpēc lūgusi palīdzību, un arī otru sievieti kājās pieslēja citi pasažieri, jo šķita, ka pašas spēkiem viņa nevarēs piecelties.

"Cilvēki palīdzēja, izsauca "ātros" [Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu - red.]. Neviena no abām nebija pašas spējīgas piecelties," atstāsta aculieciniece.

Savukārt vilciens vienkārši aizbraucis tālāk, un neviens nav interesējies par cietušo pasažieru stāvokli.

Aculieciniece skaidro, ka perons bija pietiekami garš, lai pie tā būtu apstājušies visi vilciena vagoni.

Viņa atzīmē, ka vilcienu veidoja divi kopā sakabināti sastāvi. Tas bija vecā tipa vilciens, kuram jau tā pie izkāpšanas ir lielāks attālums līdz zemei.