Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Peldēšanas federācija: valsts budžeta finansējuma sadales kritēriju tabulās pieļautas kļūdas

© Freepik

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) tabulās ar atzītajām sporta veidu federācijām 2024. gadā paredzētā valsts budžeta finansējuma sadales kritēriju punktu aprēķinu ir acīmredzamas kļūdas, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidents Aivars Platonovs.

Jau ziņots, ka piektdien kļuva pieejama informācija par Latvijas sporta veidu federācijām piešķirto valsts budžeta līdzekļu apjomu.

IZM Sporta departamenta direktora pienākumu izpildītājs Juris Zīvarts aģentūru LETA informēja, ka iesniegto datu izvērtēšana esot bijusi "pietiekami laikietilpīgs process" un svarīgs aspekts bija datu ticamība un kvalitāte.

Savukārt Platonovs vērš uzmanību uz to, ka tabulas būtiski neatšķiras no iepriekšējām, kas bija pieejamas pirms IZM veiktās datu pārbaudes.

"Ja IZM saka, ka bija pagarināts termiņš, lai pārbaudītu papildu datus, man tā neizskatās, jo atsevišķās pozīcijās ir acīmredzamas kļūdas," saka LPF prezidents.

Viņš neminēja konkrētas federācijas, taču norādīja, ka atsevišķas federācijas, kam tabulās ir norādīti starptautiskie pasākumi, šādu informāciju nav minējušas pat savās mājaslapās.

"Tur 2023. gadā nevar atrast nevienas sacensības vispār. Kā var dot punktus un piešķirt finansējumu par pasākumu, kas, pēc federācijas mājaslapā esošās informācijas, nemaz nav noticis," neizpratnē bija Platonovs.

Viņš min, ka internetā atsevišķu federāciju mājaslapās nav ne sacensību nolikuma, ne rezultātu, ne apraksta.

Platonovs uzsver, ka kopš šā gada normatīvie dokumenti par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu paredz, ka tabulās ir iekļaujami tikai tādi dati, kas ir publicēti, respektīvi, visiem datiem ir jābūt atrodamiem attiecīgo federāciju mājaslapās.

"Ja šo datu nav, tos nedrīkst skaitīt, jo citādi katra federācija tur var ierakstīt jebko un teikt, ka mums bija slinkums nopublicēt," skaidro Platonovs.