Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Autovadītājiem: uz vairāk nekā 900 ceļiem ierobežojumi šķīdoņa dēļ

© Kaspars Krafts/F64

Šķīdoņa dēļ Latvijā 927 grants autoceļu posmos ieviesti transporta masas ierobežojumi, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Tostarp Vidzemē transportlīdzekļu masas ierobežojumi, liedzot pārvietošanos transportam, kas smagāks par desmit tonnām, ieviesti 279 valsts autoceļu posmos ar grants segumu, Latgalē - 247, Zemgalē - 181, Kurzemē - 151, bet Rīgas reģionā - 69.

Vienlaikus LVC atzīmē, ka šā gada martā uz valsts nozīmes ceļiem ar grants segumu ir veikti greiderēšanas darbi 4604 kilometros grants ceļu.

LVC norāda, ka atkusnī uz autoceļiem ar grants segumu iestājas šķīdonis - pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās. Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem ievieš autotransporta masas ierobežojumu, liedzot pārvietošanos transportam, kas smagāks par desmit tonnām.

Vienlaikus kompānijā atgādina, ka grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt - uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis.

Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas. Satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija.

Bez ierobežojumiem šķīdonī atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus.