Uz Ukrainu pavadīs Latvijas iedzīvotāju un LMT ziedotu lokomotīvi - pašgājējelektrostaciju

© Kaspars Krafts/f64

Uz Ukrainu piektdien pavadīs Latvijas iedzīvotāju un uzņēmuma "LMT" ziedotu lokomotīvi - pašgājējelektrostaciju.

Ukrainas atbalstam īstenota īpaša Latvijas šaursliežu dzelzceļa entuziastu iniciatīva: šonedēļ ceļā uz Hajvoronas pilsētu dosies šaursliežu lokomotīve, pašgājējelektrostacija.

Kara laikā tā kalpos kā ģenerators Hajvoronas pilsētas akūtākajām vajadzībām, piemēram, slimnīcā vai bēgļu centrā, savukārt pēc kara tā būs unikāls eksponāts šaursliežu dzelzceļa muzejā Ukrainā.

Iniciatīvas autori ir biedrība "Bānīša draugu klubs", kuri kopā ar citu valstu šaursliežu dzelzceļu entuziastiem un "Ziedot.lv" organizējuši palīdzību Ukrainai - Hajvoronas pilsētai un tās 78 kilometrus garajam šaursliežu dzelzceļam.

Latvijas un citu valstu iedzīvotāji "ziedot.lv" platformā saziedojuši daļu lokomotīvei nepieciešamās summas, atlikusī daļa ir "LMT Retail & Logistics" ziedojums no klientu pārstrādei nodotajām viedierīcēm. Apvienojot spēkus, uz Ukrainu tiks nosūtīta pašgājējelektrostacija "ESU2a" - trīsfāzu 50 kilovatu jaudas ģenerators uz sliedēm, kas arī var vilkt vilcienu.

Lokomotīvi uz Ukrainu pavadīs Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols, Hajvoronas mērs Romans Voluiko, "LMT Retail & Logistics" valdes priekšsēdētājs Rinalds Kalniņš, biedrības "Bānīša draugu klubs" valdes priekšsēdētājs Dāvis Bušs un sabiedriskās organizācijas "Korostovas šaursliežu dzelzceļš" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Babarika.

Svarīgākais