Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Apbalvoti izcilākie Latvijas jaunieši un viņu pedagogi

© MN

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien pasniegusi Ministru kabineta (MK) diplomus izcilākajiem Latvijas skolēniem, studentiem un viņu pedagogiem par augstiem sasniegumiem 2023.gada starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs un jauno profesionāļu meistarības konkursā "EuroSkills 2023", aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Pērn atzinīgus rezultātus un medaļas starptautiskajās olimpiādēs ieguva 24 laureāti. Starptautiskajā olimpiādē ģeogrāfijā pērn iegūta viena 1.vieta, divas 2.vietas un trīs 3.vietas, bioloģijā - viena 2.vieta un trīs 3.vietas,ķīmijā - viena 2.vieta un trīs 3.vietas, fizikā - trīs 3.vietas un atzinības raksts, informātikā - divas 2.vietas, viena 3.vieta, atzinības raksts, matemātikā - trīs 3.vietas, divi atzinības raksti, astronomijā un astrofizikā - viena 2.vieta, viena 3.vieta, atzinības raksts, bet filozofijā - viens atzinības raksts.

Pateicībā par ieguldījumu jauno talantu sagatavošanā un izglītošanā tika apbalvoti arī viņu pedagogi.

Savukārt MK diplomu par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā "EuroSkills 2023" saņēma viens audzēknis un viņa prasmju pilnveidotājs par izcīnīto izcilības medaļu prasmju jomā "WEB tehnoloģijas".

Apbalvošanas ceremonijā piedalījās arī izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) un Valsts izglītības un satura centra (VISC) pārstāvji.

Par sasniegumiem 2023.gada starptautiskajās olimpiādēs jaunieši un viņu pedagogi saņēma arī naudas balvu kopumā 48 035 eiro apmērā. Savukārt par sasniegumiem "EuroSkills 2023" balvu kopējais apmērs ir 1400 eiro.