Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Ugunsgrēkā Rīgā izglābts cilvēks

© Dmitrijs Suļžics / F64

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 12.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Līvciema ielu Rīgā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas pirmais stāvs 70 m2 platībā, otrais stāvs 10 m2 platībā, bēniņi 10 m2 platībā, jumts 5 m2 platībā un veranda 15 m2 platībā. Kopējā degšanas platība - 110 m2. No ēkas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš notikumā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 17.10 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz sešiem izsaukumiem, kuros dega kūla. Plašākie no tiem dzēsti Tilderu ielā Salaspilī (viena hektāra platībā), Salaspils novada Salaspils pagastā (2000 m2 platībā) un Dienvidkurzemes novada Vērgales pagastā, kur dega kūla 400 m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega jumts, skurstenis, sodrēji trīs ēku dūmvados, divas vieglās automašīnas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, divos gadījumos sadzīves mantas un četros gadījumos atkritumi.